A legfontosabb válaszok a társasházak biztosításával kapcsolatban

Legnagyobb értékünkről fontos gondoskodnunk!Sokunk otthonául szolgálnak a társasházak, és az ilyen többlakásos épületek ideális esetben rendelkeznek átfogó biztosítással. De vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy az épületbiztosítás mire terjed ki pontosan? Elég, ha csupán a társasháznak van biztosítása, vagy ajánlott egyéni szinten is lakásbiztosítást kötni, hogy teljes biztonságban tudjuk az otthonunkat? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

Érdemes utánajárni, hogy melyik társaság, pontosan mire nyújt fedezetet társasházi biztosítás keretében, hiszen az ajánlatok egyedileg eltérhetnek. A biztosítások jellemzően az épületszerkezetre, a közös használatú helyiségekre, valamint számos esetben a falakra és a közművezetékekre is kiterjednek. Amennyiben például egy heves viharban megsérül a ház homlokzata, akkor nem a közös költségből vagy egyéni szinten kell kifizetni a kárt, hanem a társasház biztosítása nyújt fedezetet az ilyen kellemetlen helyzetekre. Az is előfordulhat, hogy mondjuk egy lyukas ereszcsatorna miatt egy vagy több lakásban is beázás történik. Ilyen helyzetben jó hír, hogy számíthatunk az épület biztosítására, és nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. 

Fontos azonban kiemelni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sajnos nem számíthatunk kártérítésre akkor sem, ha a társasház rendelkezik épületbiztosítással. Ilyen eset lehet például, amikor betörnek az otthonunkba, vagy bármilyen káresemény folytán (pl. tűzeset, robbanás, csőtörés, elektromos zárlat, stb.) megsérülnek vagy megsemmisülnek a lakásban tartott értékeink, ingóságaink.

Fontos tehát, hogy felkészüljünk a váratlan helyzetekre, és az értékeinket valóban biztonságban tudjuk. Így nem elég csak a társasház biztosítása, ha teljeskörű biztonságra vágyunk, akkor feltétlenül célszerű olyan otthonbiztosítást kötnünk, amely az ingóságainkra is védelmet nyújt. 

 

Tudta, hogy létezik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített, online összehasonlítható és megköthető, fogyasztóbarát otthonbiztosítás, az úgynevezett MFO termék? Ha kíváncsi a részletekre, kérjük látogasson el oldalunkra és tájékozódjon a részletekről:

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) kalkulátor | E-otthonbiztositas.hu

 

Egyéb lehetőségekért pedig várjuk az Eurorisk lakásbiztosítási díjkalkulációs oldalán: https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft