Ezekkel a tippekkel garantáltan csökkentheted rezsiköltségeidet

Gondoskodjunk a legnagyobb értékünkről!2024. október 17. csütörtök

Az őszi-téli időszakban jelentősen megnőnek a kiadásaink, többek között a fűtésköltség is megterhelheti a pénztárcánkat. Az alábbi tippek segítségével lefaraghatunk a költségekből.

Szigetelés javítása

Az otthonok hőszigetelése az egyik legfontosabb tényező a rezsicsökkentés terén. A régi vagy hiányos szigetelés hőveszteséget okoz, így a fűtés folyamatosan többletenergiát igényel. Gondoskodj a megfelelő szigetelésről, mert így jelentősen csökkentheted fűtési költségeidet, és jelentős megtakarításhoz jutsz.

Fűtésrendszer optimalizálása

Egy modern, energiatakarékos kazán vagy hőszivattyú használata jelentősen növeli az energiahatékonyságot. Az elektromos fűtési módok pénztárcabarát alternatívát jelenthetnek akkor is, ha csak kiegészítő fűtésre van szükség és akkor is, ha fő fűtési rendszerként alakítjuk ki. Új építésű családi ház esetében előnyt jelenthet az elektromos fűtés kialakítási költsége, ami messze alacsonyabb egy gáz fűtési rendszer kiépítési és anyagköltségénél. Új ház építésekor/lakásfelújításkor kitűnő megoldás lehet az elektromos hőtárolós padlófűtés, kis lakásokba az elektromos radiátor, infrapanel jelenthet jó alternatívát. Ezen felül okos termosztátokkal pontosabban szabályozhatod a fűtést, így elkerülheted a felesleges energiafogyasztást, és csak akkor fűtesz, amikor valóban szükséges.

Elektromos eszközök energiahatékonysága

A régi háztartási gépek számottevően több áramot fogyasztanak, mint modern, energiatakarékos társaik. Érdemes ellenőrizni a háztartásban használt elektronikai eszközök állapotát és ha tehetjük, korszerű eszközöket beszerezni. Fontos kikapcsolni azokat az eszközöket, amelyeket nem használunk, hogy elkerüljük a készenléti állapot miatti energiafogyasztást.

Vízfogyasztás csökkentése

Szivárgó csapokkal vagy WC tartállyal évente rengeteg vizet elpazarolhatunk, ami garantáltan nagy összegű vízszámlát eredményez. Rendszeres karbantartással, valamint víztakarékos eszközök – például perlátorok és alacsony vízfogyasztású WC-k – beszerzésével csökkentheted a vízfelhasználást. Jó szokás, ha fogmosás vagy mosogatás közben elzárod a vízcsapot. Kézi mosogatás helyett inkább használj mosogatógépet, lehetőség szerint annak is az energiatakarékos programját.

Biztosítás felülvizsgálata

A rezsiköltségek optimalizálásának gyakran figyelmen kívül hagyott, ám fontos eleme a lakásbiztosítás. Érdemes évente áttekinteni és felülvizsgálni a meglévő biztosítási szerződéseket, különösen akkor, ha az ingatlan értéke korszerűsítések miatt növekedett.

Vizsgáld felül lakásbiztosításod kalkulátorunkkal, hogy elkerülhesd az alulbiztosítottságot.

https://www.eurorisk.hu/calculation/mfo-lakas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.09.25
PoweredBy: SK Trend Kft